Εργασίες μαθητών 2022-23

Εργασίες Γεωγραφίας Β’ τάξης

Διδάσκων Καθηγητής: Τσερπέλης Κωνσταντίνος

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας της Β΄ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς εργασία με θέμα “ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ” με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την πόλη του Ηρακλείου στην οποία ζουν και δραστηριοποιούνται.

Εκτός από τις εργασίες που παρουσίασε στην τάξη, μία ομάδα από κάθε τμήμα, οι μαθητές πραγματοποίησαν τον ιστορικό περίπατο στα αξιοθέατα της πόλης τους που είχαν επιλέξει, κατά τη διάρκεια μίας διδακτικής ώρας, με την συνοδεία του καθηγητή τους.

Βίλα Αλίκη

Επίσης, οι ομάδες της εργασίας επισκέφθηκαν την έκθεση «Γιώργος Ιωάννου: Εσωτερική διαδρομή», στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο). Ο Γιώργος Ιωάννου, ζωγράφος και χαράκτης, θεωρείται βασικός εκπρόσωπος και πρωτοπόρος της Ποπ Αρτ στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα έργα που εκτίθονταν, ήταν και ο πίνακας «Η αποθέωση του παλικαριού» για τον Σωτήρη Πέτρουλα, τον ηρακλειώτη αγωνιστή, που έχασε τη ζωή του στα “Ιουλιανά” του 1965.

Οι μαθητές μετά την περιήγησή τους στην έκθεση, παρακολούθησαν εικαστικό εργαστήριο, όπου ζωγράφισαν με τεχνικές ποπ-αρτ.