Εργασίες μαθητών 2021-22

Εργασία Χημείας Γ΄ τάξης

Διδάσκων Καθηγητής: Τσερπέλης Κωνσταντίνος

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα “Girls Go Circular – Ψηφιακές και Επιχειρηματικές Δεξιότητες για την Κυκλική Οικονομία”.

Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στην μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των φύλων, με τον εφοδιασμό 50.000 κοριτσιών, ηλικίας 14-18 ετών, από όλη την Ευρώπη, με ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες έως το 2027. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός διαδικτυακού προγράμματος εκπαίδευσης για την κυκλική οικονομία.

Για την πραγματοποίηση της εργασίας δημιουργήθηκαν ομάδες των 4-5 ατόμων η κάθε μία. Η κάθε ομάδα επέλεξε και ολοκλήρωσε τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω θέματα:

  1. Μέταλλα και η κυκλική οικονομία
  2. Κυκλική οικονομία για έξυπνα κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές
  3. Επανεξετάζοντας τα πλαστικά

Η εργασίες έγιναν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης –  “Cιrcular Learning Space” – η οποία προσέφερε στους μαθητές/τριες τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές εκπαιδευτικές ενότητες που βασίζονται στην προσέγγιση της βιωματικής μάθησης, μεταφέροντας γνώσεις και δεξιότητες μέσω ενός διαδραστικού εκπαιδευτικού υλικού βασισμένου σε προκλήσεις.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, πιστοποιήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT RawMaterials), 30 μαθητές και μαθήτριες και επιπλέον 10 μαθήτριες κέρδισαν, μετά από κλήρωση, δωροεπιταγή αξίας 50€ για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Εργασία Λογοτεχνίας Β΄ Τάξης

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

                    ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

Εισαγωγικό σημείωμα από την καθηγήτρια

Η λογοτεχνία αποτελεί ένα παράθυρο στον κόσμο, μεγάλο , μικρό , ασπρόμαυρο ή πολύχρωμο είναι στο χέρι σας να διαλέξετε. Ας ξεκινήσουμε να το χρωματίσουμε με ζωηρά γκράφιτι της φαντασίας μας.

                                                      

Οι   μαθητές μας  από το Β4  εμπνεόμενοι από το κείμενου του βιβλίου τους « Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία», που είναι απόσπασμα από το έργο της Άλκη Ζέη « Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της» έγιναν μικροί ποιητές.